CHORWACJA PODACA obóz młodzieżowy 2019

OBÓZ MŁODZIEŻOWY
PROMOCJA DLA GRUP (MIN 15 OSÓB)
DODATKOWO
DLA GRUP WYRAŹNE RABATY NA WYCIECZKI FAKULTATYWNE

MAKARSKA RIVIERA – miejsce, gdzie wysokie góry chłodzą swoje stopy w morzu,  przyciągające turystów modnymi kurortami i fantastycznymi warunkami do uprawiania sportów, a także urokliwymi, otoczonymi wapiennymi skałami zatoczkami, w których odnajdziemy ciszę  i spokój oraz dzikimi plażami, gdzie można się zrelaksować w cieniu stuletnich pinii rosnących przy samym brzegu morza.
PODACA, spokojna i cicha miejscowość dla tych, którzy szukają oddechu od codziennego zgiełku i pośpiechu.  Położone u stóp góry Viter,  turystyczne osiedle, do dziś jeszcze zachowało klimat dawnej rybackiej wioski. Znajdziecie tu Państwo kamieniste plaże, o które rozbijają się przejrzyste, błękitne morskie fale .To doskonałe miejsce zarówno dla tych, którzy lubią spokojnie poleniuchować, jak też zwolenników aktywnych wakacji. Można tu spacerować zarówno wzdłuż 11 kilometrowej plaży ( do Drvenika 8km, do Zaostroga 3km, do Bristu 2km, do Gradaca 5km) lub wybrać się na przyjemny ale wymagający nieco wysiłku spacer pod górę do Starej Podacy (ok. 30 min) lub dalej do Starego Zaostroga i  Starego Drvenika.
Apartamenty 1-3 pokojowe dla 3-5 osób, każdy wyposażony w łazienkę. W apartamentach najczęściej podwójne łóżka z osobną pościelą; Apartamenty nie są wyposażone w ręczniki; Na terenie obiektu bezpłatne WiFi;
Apartamenty umiejscowione w dwóch budynkach  oddalonych ok 120- 150 m od plaży, położonych w centrum, gęsta zabudowa. W większości widok na góry – brak widoków na morze.
3 x dziennie: śniadanie- bufet:dżem, masło orzechowe, miód, pieczywo, mleko, płatki, sery, wędlina,pomidory, ogórki;
lunch: zupa+owoce/ciasto/kisiel/budyń lub suchy prowiant ; ciepła obiadokolacja: drugie danie serwowane + deser; cały dzień napoje do dyspozycji gości: kawa, herbata, woda z sokiem). Pierwszy posiłek – obiadokolacja, ostatni posiłek – lunch. Posiłki przygotowywane w naszej kuchni polowej, przez sprawdzonych, polskich kucharzy.Posiłki pobierane do apartamentów lub spożywane w mini stołówce

TERMINY I CENY:

KOD IMPREZY

TERMIN

ILOŚĆ NOCLEGÓW

LCHPR0619

03.07-13.07

LCHPR0719

12.07-23.07

LCHPR0819

21.07-01.08

LCHPR0919
opcjonalnie zmiana lokalizacji na Zaostrog

30.07-10.08
termin potwierdzony

1980zł+10złTFG

LCHPR1019

08.08-19.08

LCHPR1119

17.08-28.08

590zł +300euro+10złTFG

KWOTĘ PODANĄ W EURO WPŁACAMY  W ZŁOTÓWKACH WG. KURSU SPRZEDAŻY NBP (TABELA C) NA DANY DZIEŃ

OBOWIĄZKOWA KAUCJA - 30€ lub 130zł od osoby, pobierana przed zakwaterowaniem. Zwrot następuje w dniu wyjazdu, przy odbiorze, przez rezydenta, pokoju posprzątanego, bez uszkodzeń – płatne w gotówce na miejscu

Wyżywienie 3 x dziennie;
- Przejazd autokarem zachodnim (video, barek, klim., WC);
- 9 noclegów w apt. j.w.
- Ubezpieczenie KL 10.000euro, NNW 15.000zł bez chorób przewlekłych – Signal Iduna;
- Opieka lekarska w ramach EKUZ i ubezpieczenia
- Opieka przedstawiciela biura;
- Opieka sprawdzonej kadry pedagogicznej i ciekawy program zajęć;

Dzień pierwszy– o 19:00 wyjazd z Wrocławia; nocny przejazd przez Czechy, Austrię, Słowenię do Chorwacji.

Dzień drugi – przyjazd do Pakostane (opcjonalnie przerwa 0,5godz.), Zaostrogu i Podacy. Zakwaterowanie  od godz. 15:00;

Dni pobytowe – wypoczynek, kąpiele słoneczne, spacery, wycieczki i wycieczki fakultatywne;

Dzień przedostatni – śniadanie, ok. 9:30 – opuszczenie pokoi; wyjazd z Podacy ok. godz.14.00-16.00. Przejazd do  Pakostane (opcjonalnie) i przez Chorwację, Słowenię, Austrię i Czechy do Polski.

Dzień ostatni – między godz. 11.00-14.00 przyjazd do Wrocławia

Na wycieczkach fakultatywnych zapewniamy opiekę przedstawiciela biura  Ceny zawierają zaplanowane wstępy
Uwaga: imprezy fakultatywne odbywają się przy wystarczającej ilości chętnych

Niezbędne dokumenty: paszport lub dowód osobisty  (dotyczy także dzieci) zgodnie z obowiązującymi przepisami www.msz.gov.pl + karta EKUZ

WYCIECZKI FAKULTATYWNE NA RIVIERZE MAKARSKIEJ 2019:
DLA GRUP WYRAŹNE RABATY NA WYCIECZKI FAKULTATYWNE
Wycieczki samochodowe: zapewniamy opiekę przedstawiciela biura; ceny zawierają zaplanowane wstępy; minimalna liczba osób – 6 (w przypadku pojedynczych osób istnieje możliwość dołączenia do wycieczki z miejscowego biura podróży – oprowadzanie w języku czeskim)
- Dubrownik – 55euro (grupa pow. 12 osób – 45euro)
- Mostar i Wodospady Kravica – 50euro (grupa pow. 12 osób – 40euro)
- Medjugorije + Bacinskie Jeziora – 45euro (grupa pow. 12 osób – 40euro)

Rejsy (w cenę wliczony jest posiłek: ryba z surówką i chlebem, wino, sok);
rejsy odbywają się bez pilota i przewodnika
- Hvar + Pejesac – ok.120kn
- Korcula – ok.220 kn;
- Wieczorna panorama – ok.90kn