CHORWACJA PAKOSTANE obóz młodzieżowy 2019

CHORWACJA – RIVIERA ZADARSKA – PAKOSTANE

OBÓZ MŁODZIEŻOWY ALL INCLUSIVE LIGHT
(wiek uczestników 9-18lat)

PROMOCJA DLA GRUP (MIN 15 OSÓB)
DODATKOWO
DLA GRUP WYRAŹNE RABATY NA WYCIECZKI FAKULTATYWNE

DALMACKA RIVIERA – Zapraszamy nad środkowy Adriatyk, gdzie na Dalmackiej Riwierze, pomiędzy bogatymi w historyczne zabytki i niezwykłe artefakty Szibenikiem i Zadarem, nad malowniczą zatoczką, usianą małymi, zalesionymi wysepkami, przycupnął romantyczny kurort
PAKOSTANE.  Uroku temu miejscu dodają fantastyczne widoki i piękne żwirowe i kamieniste plaże (odległe od naszych pensjonatów ok 350-450 m) z łagodnym zejściem do  przejrzystego, czystego morza, które w wielu miejscach, co jest rzadkie w tym rejonie, ma piaszczyste dno.  Ciągnąca się wzdłuż plaży promenada, na której rozsiadły się sklepiki z pamiątkami, plażowymi akcesoriami oraz atrakcje dla dzieci, biegnie niedaleko  prawdziwego targu, pełnego  świeżych owoców, serów i innych lokalnych produktów.  W wąskich uliczkach starego miasta znajdziecie Państwo malutkie kafejki i znaną lodziarnię. Dodatkową atrakcją jest, widniejący w tle, znany archipelag  dzikich  wysp Kornati, a także, odległe o zaledwie 1 km, największe w Chorwacji, słodkowodne Jezioro Vransko, w którym można skorzystać z kąpieli
Apartamenty 2-3 pokojowe dla 4-6 osób, każdy wyposażony w łazienkę. Niektóre pokoje przejściowe, część pokoi z aneksem kuchennym; łóżka najczęściej podwójne + dostawki  (łóżka polowe z materacem lub rozkładane fotele) z osobną pościelą; Apartamenty nie są wyposażone w ręczniki. Budynki znajdują się ok 400 m od plaży. Na terenie obiektu bezpłatne WiFi;
3 x dziennie: śniadanie- bufet:dżem, masło orzechowe, miód, pieczywo, mleko, płatki, sery, wędlina,pomidory, ogórki;
lunch: zupa+owoce/ciasto/kisiel/budyń lub suchy prowiant ; ciepła obiadokolacja: drugie danie serwowane + deser; cały dzień napoje do dyspozycji gości: kawa, herbata, woda z sokiem). Pierwszy posiłek – obiadokolacja, ostatni posiłek – lunch. Posiłki przygotowywane w naszej kuchni polowej, przez sprawdzonych, polskich kucharzy. Posiłki pobierane do apartamentów lub spożywane w mini stołówce
TERMINY I CENY:

KOD  IMPREZY

TERMIN

ILOŚĆ NOCLEGÓW

LCH0719

12.07-23.07

LCH0819

21.07-01.08

LCH0919

30.07-10.08
REZERWACJA TERMINU

590zł +300euro+10zł TFG

KWOTĘ PODANĄ W EURO WPŁACAMY  W ZŁOTÓWKACH WG. KURSU SPRZEDAŻY NBP (TABELA C) NA DANY DZIEŃ
OBOWIĄZKOWA KAUCJA - 30€ lub 130zł od osoby, pobierana przed zakwaterowaniem. Zwrot następuje w dniu wyjazdu, przy odbiorze, przez rezydenta, pokoju posprzątanego, bez uszkodzeń – płatne w gotówce na miejscu
Wyżywienie 3 x dziennie;
- Przejazd autokarem zachodnim (video, barek, klim., WC);
- 9 noclegów w apt. j.w.
- Ubezpieczenie KL 10.000euro, NNW 15.000zł bez chorób przewlekłych – Signal Iduna;
- Opieka lekarska w ramach EKUZ i ubezpieczenia
- Opieka przedstawiciela biura;
- Opieka sprawdzonej kadry pedagogicznej i ciekawy program zajęć;
Dzień pierwszy
– o 19:00 wyjazd z Wrocławia; nocny przejazd przez Czechy, Austrię, Słowenię do Chorwacji.
Dzień drugi – przyjazd do Pakostane. Zakwaterowanie  od godz. 15:00;
Dni pobytowe
 – wypoczynek, kąpiele słoneczne, spacery, wycieczki i wycieczki fakultatywne;
Dzień przedostatni – śniadanie, ok. 9:30 – opuszczenie pokoi; wyjazd w godzinach wieczornych. Przejazd przez Chorwację, Słowenię, Austrię i Czechy do Polski.
Dzień ostatni – między godz. 11.00-15.00 przyjazd do Wrocławia

Na wycieczkach fakultatywnych zapewniamy opiekę przedstawiciela biura  Ceny zawierają zaplanowane wstępy
Uwaga: imprezy fakultatywne odbywają się przy wystarczającej ilości chętnych

Niezbędne dokumenty: paszport lub dowód osobisty  (dotyczy także dzieci) zgodnie z obowiązującymi przepisami www.msz.gov.pl + karta EKUZ