ZIELONA SZKOŁA CHORWACJA PAKOSTANE 2019

CHORWACJA–PAKOSTANE 2019

ZIELONA SZKOŁA

ALL INCLUSIVE LIGHT

Zapraszamy nad środkowy Adriatyk, gdzie na Dalmackiej Riwierze, pomiędzy pełnymi historycznych zabytków Szibenikiem a Zadarem, nad malowniczą zatoczką usianą małymi, zalesionymi wysepkami, przycupnął romantyczny kurort PAKOSTANE.  Uroku temu miejscu dodają piękne żwirowe i kamieniste plaże (odległe od naszych pensjonatów ok 350-450 m) a morze, w wielu miejscach, co jest rzadkie w Chorwacji, ma piaszczyste dno. Dodatkową atrakcją jest, widniejący w tle, archipelag słynnych, dzikich  wysp Kornati, a także, odległe o zaledwie 1 km, największe w Chorwacji, słodkowodne Jezioro Vransko,  w którym można skorzystać z kąpieli lub poobserwować ptaki.

ZAKWATEROWANIE  Apartamenty 3-5 osobowe, każdy wyposażony w łazienkę; niektóre pokoje przejściowe, część pokoi z aneksem kuchennym; łóżka najczęściej podwójne + dostawki  (łóżka polowe z materacem lub rozkładane pufy) z osobną pościelą.

Pokoje nie są wyposażone w srodki czystości oraz ręczniki; Posiłki pobierane do apt lub spożywane w naszej mini stoówce na świeżym powietrzu;

Dzień pierwszy– o 19-tej wyjazd z Wrocławia; przejazd na trasie Wrocław – Pakostane;

Dzień drugi – przyjazd do pensjonatu w godzinach południowych; ok. 14-tej zakwaterowanie;

Dni pobytowe obóz / zielona szkoła – zajęcia programowe, gry, plażowanie, wycieczki fakultatywne;

Dzień przedostatni – ok 9:30 – opuszczenie pokoi; wyjazd z pensjonatu w godzinach wieczornych – przejazd do Polski;

Dzień ostatni – między 10 – 15-tą przyjazd do Wrocławia;

TERMINY I CENY:

TERMIN

ILOŚĆ
NOCY

Maj, październik

40 osobach płacących 980zł + 10złTFG + wybrane wycieczki fakultatywne

Czerwiec,wrzesień

40 osobach płacących 1080zł + 10złTFG + wybrane wycieczki fakultatywne

Skrócenie  pobytu- 70 zł- doba

ŚWIADCZENIA :

Wycieczki fakultatywne (udział bierze cała grupa)

Zapewniamy tu opiekę przedstawiciela biura;  Ceny zawierają zaplanowane wstępy i lokalne przewodnictwo
- Szibenik i Wodospady Krki – 55euro
- Trogir i Split – 55euro
- Zadar Nocą – 15euro
- Jeziora Plitwickie – 60 €;

Rejsy odbywają się bez pilota i przewodnika
- Wyspy Kornati – rejs – ok. 35 €;
- Wyspa Vrgada – rejs promem –ok.7 €;

OBOWIĄZKOWA KAUCJA - 40€ lub 180zł od osoby, pobierana przed zakwaterowaniem. Zwrot następuje w dniu wyjazdu, przy odbiorze, przez rezydenta, pokoju posprzątanego, bez uszkodzeń – płatne w gotówce na miejscu

Niezbędne dokumenty – paszport lub dowód osobisty (dotyczy także dzieci)  zgodnie z obowiązującymi przepisami www.msz.gov.pl,  Europejska Karta  Ubezpieczenia Zdrowotnego.

Przy zakupie większej ilości wycieczek rabaty do 20%