ZIELONA SZKOŁA CHORWACJA PODACA 2019

CHORWACJA – RIVIERA MAKARSKA – PODACA
Zielona Szkoła

MAKARSKA RIVIERA – miejsce, gdzie wysokie góry chłodzą swoje stopy w morzu,  przyciągające turystów modnymi kurortami i fantastycznymi warunkami do uprawiania sportów, a także urokliwymi, otoczonymi wapiennymi skałami zatoczkami, w których odnajdziemy ciszę  i spokój oraz dzikimi plażami, gdzie można się zrelaksować w cieniu stuletnich pinii rosnących przy samym brzegu morza.

PODACA - położone u stóp masywu Biokovo spokojne, turystyczne osiedle, do dziś jeszcze zachowało klimat dawnej rybackiej wioski. Znajdziecie tu kamieniste plaże, o które rozbijają się morskie fale,  przejrzystą, błękitną wodę będącą wizytówką całego wybrzeża Chorwacji. To doskonałe miejsce zarówno dla tych, którzy lubią spokojnie poleniuchować, jak też zwolenników aktywnych wakacji: nurkowanie z fajką, pływanie, wycieczki nadmorską promenadą lub górskimi trasami (łatwymi i nieco trudniejszymi).
Apartamenty 3-5 osobowe, każdy wyposażony w łazienkę; niektóre pokoje przejściowe, część pokoi z aneksem kuchennym; łóżka najczęściej podwójne + dostawki  (łóżka polowe z materacem lub rozkładane pufy) z osobną pościelą. Apartamenty umiejscowione w dwóch budynkach  oddalonych ok 120- 150 m od plaży, położonych w centrum, gęsta zabudowa. Apartamenty nie są wyposażone w ręczniki; Na terenie obiektu bezpłatne WiFi; Zakwaterowanie od godziny 16.00, opuszczenie pokoi do 9.30
3 x dziennie: śniadanie- bufet: dżem, masło orzechowe, miód, pieczywo, mleko, płatki, sery, wędlina, pomidory, ogórki;
lunch: zupa+owoce/ciasto/kisiel/budyń lub suchy prowiant ; ciepła obiadokolacja: drugie danie serwowane + deser; cały dzień napoje do dyspozycji gości: kawa, herbata, woda z sokiem). Pierwszy posiłek – obiadokolacja, ostatni posiłek – lunch. Posiłki przygotowywane w naszej kuchni przez sprawdzonych, polskich kucharzy. Posiłki spożywane w mini stołówce

Ramowy program:

Dzień 1- wyjazd z ....... w godzinach popołudniowych, przejazd przez Czechy, Austrię, Słowenię do Chorwacji

Dzień 2- przyjazd do Podacy, zakwaterowanie, przywitanie z morzem

Dni pobytowe: zajęcia programowe, wybrane wycieczki fakultatywne, kąpiele, plażowanie

Dzień 9- pożegnanie z Podacą, po południu wyjazd do Polski

Dzień 10- powrót do .......... w godzinach popołudniowych

TERMIN:  7 noclegów na miejscu

CENA przy min. 40 osobach płacących 980zł + 10złTFG + wybrane wycieczki fakultatywne
3 wychowawców gratis

- 7 noclegów j.w.
- wyżywienie 3 x dziennie j.w.
- opieka przedstawiciela biura

- transport autokarem

- ubezpieczenie NNW 15.000zł  i KL 10.000euro (bez chorób przewlekłych)

WYCIECZKI FAKULTATYWNE – przy udziale całej grupy (przy wyborze więcej niż jednej wycieczki możliwa negocjacja ceny)

- Dubrownik –– 45euro
- Mostar i Wodospady Kravica– 40euro
- Medjugorije + Bacinskie Jeziora – 40euro

- Korcula rejs – ok.220 kn;

Peljesac i Hvar- 140 kn

OBOWIĄZKOWA KAUCJA - 40€ lub 180zł od osoby, pobierana przed zakwaterowaniem. Zwrot następuje w dniu wyjazdu, przy odbiorze, przez rezydenta, pokoju posprzątanego, bez uszkodzeń – płatne w gotówce na miejscu

Niezbędne dokumenty – paszport lub dowód osobisty (dotyczy także dzieci)  zgodnie z obowiązującymi przepisami www.msz.gov.pl,  Europejska Karta  Ubezpieczenia Zdrowotnego.