ZIELONA SZKOŁA WŁOCHY LIDO DEGLI ESTENSI 2019

ZIELONA SZKOŁA

WŁOCHY - LIDO DEGLI  ESTENSI

(oferta dla grup min 44 osoby płacące w wieku szkolnym do 17,99 lat)

Lido to po włosku plaża ( ta jest piaszczysta, największa w całych Włoszech i poszerzająca się, co roku, o kilka centymetrów); D’Este  – to nazwa jednego z najstarszych rodów Lombardii władających tym pięknym skrawkiem ziemi na wybrzeżu Adriatyku. LIDO DEGLI ESTENSI to urokliwa, nadmorska miejscowość połozona 100 km od Wenecji.  Camping „Mare Pineta”, malowniczo położony nad morzem (ogromna prywatna plaża) wśród, dających cień, piniowych drzew, oferuje 4 baseny ( obowiązuje czepek kąpielowy), możliwość korzystania z imprez, konkursów, zawodów sportowych dla dzieci, młodzieży i dorosłych, organizowanych przez  grupę  animacyjną . Na terenie campingu znajduje się bezpieczny plac zabaw, zjeżdżalnie, wypożyczalnia rowerów, pizzeria i lodziarnia a szeroka,  piaszczysta plaża sąsiaduje z kompleksem boisk do siatkówki plażowej , boisko do piłki nożnej i innych gier zespołowych. Zaraz za „progiem”kempingu ciągnie się promenada handlowo rozrywkowa, przyjazna zarówno dla pieszych jak i rowerzystów.

4 - 5 osobowe PRZYCZEPY CAMPINGOWE o skromnym turystycznym standardzie, wyposażone w małe szafy i półki,  część łóżek podwójna. Przyczepa pełni funkcję sypialni i dodatkowo, każda z nich posiada zadaszony przedsionek wyposażony w stolik i krzesełka. Na życzenie uczestnika w niektórych przyczepach jest możliwość postawienia polowego łóżka w przedsionku. Należy zabrać ze sobą śpiwór, poduszeczkę, prześcieradło, ręczniki.(mozna wypożyczyć zestaw pościelowy- 5 euro/turnus)

Zestaw kuchenny: kubki, talerze, sztućce, o których czystość uczestnicy dbają samodzielnie, znajduje się na wyposażeniu każdej przyczepy.

W odległości do 50 m, znajdują się budynki sanitarne o wysokim standardzie (toalety, prysznice, miejsca do zmywania naczyń i do prania )

RAMOWY PROGRAM IMPREZY:

Dzień pierwszy - o godz.17.00.wyjazd z Wrocławia; przejazd na trasie Wrocław – Lido d’Estensi

Dzień drugi – przyjazd na camping w godzinach południowych; ok 16.00 zakwaterowanie;

Dni pobytowe obóz / zielona szkoła – zajęcia programowe, gry, plażowanie, korzystanie z programów animacyjnych, wycieczki fakultatywne itd.;

Dzień przedostatni – ok. godz. 9.00 opuszczenie przyczep; wyjazd z campingu w godzinach wieczornych; przejazd do Polski

Dzień ostatni – między godz. 11.00 - 15.00 przyjazd do Wrocławia;

TERMINY I CENA:

TERMIN 2019

ILOŚĆ NOCLEGÓW

10.05-19.05

790 zł

od 17.05 - czerwiec

790 zł

Od 6-22.09.

750 zł

Istnieje możliwość skrócenia pobytu (-) 50 zł /doba

ŚWIADCZENIA :

3 x dziennie: śniadanie- bufet:dżem, masło orzechowe, miód, pieczywo, mleko, płatki, sery, wędlina,pomidory, ogórki; lunch: zupa+owoce/ciasto/kisiel/budyń; ciepła obiadokolacja: drugie danie serwowane + deser; cały dzień napoje do dyspozycji gości: kawa, herbata, woda z sokiem). Pierwszy posiłek – obiadokolacja, ostatni posiłek – lunch. Posiłki przygotowywane w naszej kuchni polowej, przez sprawdzonych, polskich kucharzy;spożywane w przyczepach na zestawach kuchennych;;

WYCIECZKI FAKULTATYWNE( udział bierze cała grupa, płatne na miejscu)

WYCIECZKI FAKULTATYWNE:

Przy zakupie większej ilości wycieczek rabaty do 20%

Kaucja 25 EURO(lub 110 zł) - osoba( zwrotna po zdaniu przyczepy zaakceptowanej przez przedstawiciela biura)

Niezbędne dokumeny – paszport lub dowód osobisty (dotyczy także dzieci) zgodnie z obowiazującymi przepisami www.msz.gov.pl;Europejska Karta  Ubezpieczenia Zdrowotnego